Новият спектакъл "Българите идат- BG Sedianka шоу” се играе тази вечер в Плевен

09:01, 20 окт 16 / Култура 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Българите идат – BG Sedianka шоу” е  най-новият спектакъл на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” в Плевен,  създаден съвместно със Северняшкия ансамбъл "Иван Радоев". Премиерата  е тази вечер от 19 часа на голямата сцена в театъра.

Един авторски спектакъл на Димо Дешев по текстове на Елин Пелин, Чудомир, Михалаки Георгиев, Петко Р. Славейков, Йордан Радичков. Сценографията и костюмите са на Зоя Минева, музикален консултант е Анелия Дечева, а в ролите зрителите ще видят Мариета Калъпова, Ива Николова, Надя Новоселска и Георги Ангелов.

Сюжетът  е взаимстван от една от древногръцките комедии на  Аристофан, в която жените на древна Елада отиват в Народното събрание, преоблечени като мъже и гласуват да се спрат войните, но приложен в днешно време. Българските жени отиват в Събранието на Европа, за да поискат през 2018 година – ако ще се дава Европейския съюз да го управляват българите, то да се даде  на българските жени, а не мъжете.

Те привеждат примери от българската история, фолклор и литература, които ясно доказват тезата, че с каквото и да се захванали българските мъже през вековната история – винаги са го довеждали до провал, криза или национална катастрофа...

Утр вечер от 19 часа е второто представление на наситения с много настроение и хумор спектакъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама