Шофьор, причинил смъртта на пешеходец, ще бъде изправен пред съда

15:13, 21 окт 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25-годишен шофьор, причинил смъртта на пешеходец, ще бъде изправен пред Плевенския окръжен съд.Това информира пресцентърът на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Максим К. е за това, че на  05.08.2015 г. в град Плевен, в района на кръстовище, при управление на лек автомобил „Ауди“, нарушил правилата за движение по пътищата,  не е  бил внимателен и предпазлив към пешеходците и по непредпазливост причинил смъртта на Никола Ц. на 75 години.

След деянието шафьорът е направил всичко, зависещо от него за оказване помощ на пострадалия.

Сутринта обвиняемият  превозвал  с автомобила си плодове и зеленчуци от складовете на търговия на едро до семеен магазин. Движил се с ниска скорост, понеже автомобилът бил много натоварен.

Когато наближил кръстовището с ул.„Георги Бенковски“, допълнително намалил скоростта, заради лошата пътна настилка. Малко преди да навлезе в кръстовището, обвиняемият забелязал възрастен мъж – пострадалия Никола Ц., който минал покрай спрените коли и навлязъл на пътното платно, за да пресече, но без да се огледа за преминаващи автомобили.

Обвиняемият  предприел маневра на ляво, за да заобиколи пресичащия мъж и задействал спирачната уредба, но не успял да предотврати  удара. В резултат на това пострадалият паднал на пътното платно, при което ударил главата си и от нея потекла кръв.

Шофьорът  слязъл от автомобила и с помощта на други хора го откарали в болницата, но в  резултата на получените тежки травми човекът починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама