Медицинският университет в Плевен е домакин на инициатива на БАН

11:03, 22 окт 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Медицинският университет в Плевен е домакин днес на инициатива на Ученическия институт към Българската Академия на науката. Събитието се провежда в зала "Амброаз Паре". То е организирано от регионалните академични центрове на БАН в Плевен, Габрово и Враца, съвместно с община Плевен и висшето училище.

Денят на Ученическия институт към БАН ще се проведе под формата на научна конференция „Заедно в науката“ с фокус към аудиторията от директори, учители и ученици от водещите гимназии в градовете Плевен, Враца и Габрово.Това съобщава пресцентърът на висшето училище.

 В програмата с интересни презентации ще се включат учени от БАН и преподаватели от Технически университет – Габрово.

От град Плевен участие във форума ще вземат средношколци от МГ „Гео Милев“, от Гимназията с преподаване на чужди езици, Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“ и СУ “Иван Вазов“.

Те ще  представят  интересни свои проекти и презентации.

През 2014 г. Българската академия на науките откри Ученически институт  във връзка с честването на 145-годишнината от създаването си.

Целта на Ученическия институт е да даде възможност за изява и развитие на ученици от 8 до 12 клас, които имат желание да се занимават с изследователска дейност в някоя от областите на науката.

Всеки участник  разработва самостоятелно или в съавторство определена тема. Това става под ръководството на учител, научен работник, университетски преподавател, студент или друг специалист. Получените по време на разработката резултати се оформят в писмен вид като „Проект”.

Проектите могат да имат реферативен характер, но по-висока оценка ще се дава при наличието на елементи на оригиналност и творчество. Авторите на най-успешните разработки получават копие от рецензията на специалистите и покана за представяне на проекта на организирана от БАН ученическа научна сесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама