Плевен търси решение за недостроената спортна зала до "Кайлъка"

13:07, 22 окт 16 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Плевен  ще поиска от държавата становище за терена на недостроената спортна зала при изхода на парк „Кайлъка“. Това съобщи кметът на Плевен Георг Спартански на работна среща в общината. От десетилетия на мястото стърчат бетонните постаменти на планирания помпозен проект и всичко е затънало в бурени. Земята е държавна, което връзва ръцете на местната власт.

Строителният обект е замразен преди около 30 години. Оттогава държавата не ползва терена, но и не е взела решение за прехвърлянето му.

Преди известно време кметът изпрати чрез областния управител писмо с искане теренът да бъде прехвърлен от държавата на общината. Към момента няма отговор от централната власт и затова общинското ръководство ще поиска отново становище по въпроса. Идеята на община Плевен е след като теренът бъде актуван като общински, чрез публично-частно партньорство да бъде изграден център за изложения, конференции и други прояви, каза още Спартански.

Той увери, че вече има интерес от частни компании  за разчистване на останките от недовършения строеж, а след това и за изграждането на изложбения център.

Всяка година пролет и есен в Плевен се провеждат изложенията „Партнерс експо“, също и  пчеларско и автомобилно изложение,  със силно международно участие. От години форумите се организират в Художествената галерия „Илия Бешков”, но тя  е неподходяща за подобен тип прояви, а и крие риск за художествените експонати, смятат запознати.

Построяването на нова зала ще бъде осъществена от частния бизнес, като за целта трябва да се придобие теренът, с който вече 30-40 години не се случва нищо, обясни Спартански. 

Интерес от инвеститори има още от  2007 година, когато немската компания “Шарлок проджекмениджмънт” поиска иска да изгради многофункционален комплекс на мястото.

  Предприемачите пожелаха да закупят терена от 52 дка и да построят многофункционална спортна зала, но до сделка така и не се стигна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама