Представяне на книга и биенале са включени в културния афиш на Плевен следващата седмица

15:24, 23 окт 16 / Култура 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Писателят Димитър Недков ще представи в Плевен на 25 октомври новата си книга "Президентът". Срещата  е планирана за 16 часа в художествената галерия "Дарение колекция Светлин Русев".

Димитър Недков е автор на популярни документални и художествени произведения, изследващи взаимоотношенията между човека и сътворената от него хилядолетна история: „Масоните се върнаха в България“, „Заплахата Дан Браун“, трилогията „Знакът на българина“ и др.

Сценарист и режисьор е на телевизионния сериал „Знакът на българина“. Коментатор в телевизионните документални поредици „Въпрос на гледна точка“ и „Новото познание“.

В петъчната вечер/28 октомври/ от 18 часа в галерия "Илия Бешков" ще бъде открито Осмо биенале на малките форми – Плевен 2016 с международно участие. То ще  продължи до 30 декември.

Биеналето е традиционен и утвърден форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта живописта, графиката и скулптурата в изобразителното изкуство. 

Инициативата се провежда със съдействието на община Плевен, Художествена Галерия „Илия Бешков”, Съюз на българските художници, Министерство на културата, Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий”, Представителство на СБХ – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама