Родители от Плевен четвърта година търсят спасение за сина си

14:31, 24 окт 16 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече четвърта година родителите на 25-годишния Владимир Галинов Петров от Плевен търсят начин да го  вдигнат на крака след тежка катастрофа. На 14 април 2012г Влади се удря с мотора си в автомобил. Постъпва в реанимацията  с тежка черепно-мозъчна травма, три месеца е между живота и смъртта.

След комата се събужда напълно парализиран, не може да говори и да се храни самостоятелно. Родителите започват дълга и упорита борба за спасяването на единственото си дете.

В резултат на последвалите множество операции и грижи в момента Владимир е  в по-добро състояние, но все още се нуждае от много рехабилитации и раздвиждане.

Възстановяването му е много бавно и мъчително. След престоя в клиника в Турция той вече се чувства по-обнадежден и вярва, че може да се оправи.Там му сложили шини на всички крайници, поставили му ботокс, в резултат на което Влади успял да се качи в робота Локомат. След това споделил с родителите си, че почувствал усещането за ходене.

Реално обаче той  все още не може да сяда и да става самостоятелно, опитва се да говори, но е изцяло зависим от родителите си.

Мнението на специалистите е, че възстановяването ще продължи дълго, основно с рехабилитация в специализирани центрове. За съжаление в България такива няма.

Такава болница е Nisa в Испания. За да има напредък, Влади трябва да направи 24 упражнения с Локомат, всеки на цена 100 евро.

Затова родителите умоляват всеки, който може, да помогне, тъй като разходите са непосилни. Дарителската сметка в лева е:

"ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА" (Fibank) IBAN: BG10FINV91501316670089 Титуляр: Владимир Галинов Петров

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама