Общинският съветник от Плевен Методи Петков е освободен от длъжност

17:05, 24 окт 16 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общински съвет в Плевен Мартин Митев изпрати днес писмо до ОИК-Плевен във връзка с поредицата отсъствия от заседания на задържания общински съветник Методи Петков.

„Във връзка със спазване на разпоредбите на чл.30, ал.4, т.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Ви информирам, че общинският съветник Методи Петков не е участвал в общо 4 заседание на общински съвет – Плевен, считано към днешна дата“, се посочва в уведомлението, изпратено от Мартин Митев до Ярослав Димитров - председател на Общинска избирателна комисия.

В документа са посочени и датите на заседанията, на които Петков не е присъствал тази година - две на 28 юли, сесията на 25 август и тази на 29 септември. Към Уведомлението до ОИК  е приложено и копие от молбата, внесена  от Методи Петков до председателя на общински съвет - Плевен във връзка с отсъствието му от заседанието на 25 август за произнасяне по компетентност.     

Съгласно цитирания по-горе текст от ЗМСМА, „…пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно, когато без да е уведомил писмено председателя на общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в 3 поредни или в общо 5 заседания на общинския съвет през годината“.

Както "Топновини" писа, общинският съветник от ДПС – Методи Петков беше задържан по искане на прокуратурата за  нанесен побой и грабеж на трима плевенчани в началото на август тази година. Методи Петков и още две лица бяха привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Плевенската окръжна прокуратура за това, че през нощта на 26 срещу 27 .07.2016 г , в околностите на село Каменец, област Плевен, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж. Повдигнато им е обвинение и за  хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия , карали го насила да консумира прясно уловената риба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама