Общинският съвет в Плевен заседава в четвръртък по 27 точки

16:35, 26 окт 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По предварителен дневен ред от 27 точки ще заседава Общинският съвет на Плевен на предстоящата сесия, която е определена за  27 октомври /четвъртък/ от 09,00 ч.

На нея ще бъде представен и отчет за изпълнение на решенията, приети от  началото на мандата на общинския съвет до момента, които са общо 91.

Общинският съвет ще обсъди програма за намаляване на нивата на замърсителите и  достигане на нормите за качество на атмосферния въздух /КАВ/ на територията на Плевен по показателите фини прахови частици  и полициклични ароматни въглеводороди. Предвижда се планът за действие да обхване периода  2016-2020 г.“

План за намаляване на нивата на замърдсяване е приет още през април 2011 год., като действието му е приключило през декември 2014-та. Според  Министерството на околната среда и водите община Плевен е определена като териториална единица с превишени норми на замърсияване с фини прахови частици и полициклични ароматни въглеводороди. Това налага и актуализацията на програмата.

На предстоящата сесия съветниците ще разгледат и поредно предложение за дофинансиране на слята паралелка с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2016/2017 г. от директора на ОУ „Христо Ботев“ в село Беглеж.

Общинският съвет  предстои да гласува и текст на споразумение между общините от регион Плевен за реда и начина за покриване на финансовите ангажименти, които всяка от общините ще има при приемането и третирането на отпадъци .

На 18 февруари тази година беше подписан договор за възлагане на обществената поръчка с предмет „Експлоатация и стопанисване на Регионална система за управление на отпадъците в регион Плевен за общините Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим и Сдружение “Регионално управление на отпадъците - Плевен“.

Община Плевен беше определена за водеща при изпълнението на проекта за изграждане на системата и провеждането на обществените поръчки. Договорът обаче не урежда финансовите взаимоотношения между  Плевен и другите общини от региона, ползватели на системата.

При стартиране на същинската експлоатация на депото и приемането на отпадъците от шестте общини е необходимо да бъде разписан реда и начина за покриване на финансовите ангажименти.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама