ОИК-Плевен отказа да прекрати предсрочно правомощията на общинския съветник Методи Петков

12:12, 27 окт 16 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОИК – Плевен е преценила, че не следва да се прекратяват предсрочно пълномощията на  общинския съветник Методи Петков, съобщават от комисията. Оттам уточняват, че са се запознали с внесеното уведомление от председателя на общинския съвет Мартин Митев и предоставеното копие от молбата на Петков, в която той съобщава, че му се налага да отсъства по уважителни причини.

От представените материали  не може да бъде направен обоснован извод, че към датата на подаване на уведомлението са налице законовите предпоставки за предсрочно прекратяване пълномощията на общинския съветник, т. е. 3 последователни неучастия в заседания на Общинския съвет  или общо 5 в календарната година.

Този извод дава основание на ОИК – Плевен, че не следва да се изпраща писмено уведомление на общинския съветник за постъпилите документи и за възможността му да направи писмено възражение пред комисията в три дневен срок, тъй като тези документи нямат стойност на документи по смисъла Раздел I, т.2, под т. 2-1, б. „и” от Решение 2901/05.11.2015 г. на ЦИК. Предвид изложеното ОИК – Плевен отказва да прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник Методи Васков Петков, заявяват от комисията.

Решението може да се обжалва пред Административен съд-Плевен на основание чл. 30, ал. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация в 7-дневен срок.

Вчера председателят на общинския съвет Мартин Митев информира комисията,че Методи Петков не е участвал в общо 4 заседания на местния парламент, съобщават от комисията. С уведомлението е представено и копие от молба на общинския съветник до председателя на общинския съвет, с която го уведомява, че му се налага да отсъства по уважителни причини.

Методи Петков беше задържан по искане на прокуратурата за  нанесен побой и грабеж на трима плевенчани в началото на август тази година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама