Българо-германският център за професионално обучение в Плевен стана на 20 години

14:43, 28 окт 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водещи наши и чужди фирми, с утвърдени пазарни позиции, са потърсили съдействие при набиране на персонал от Българо-германския център за професионално обучение в Плевен. Това съобщи днес председателят на общинския съвет Мартин Митев, който беше гост на тържеството послучай 20 години от създаването на центъра. Голяма част от завършилите успешно безработни се реализират на пазара на труда в рамките на три месеца след приключване на обучението си, казаха още от центъра.

От свое име и от името на местния парламент Митев връчи поздравителен адрес на директорката Албена Лазова.

През изминалите 20 години Българо-германският бизнес център осъществява дейността си, ръководейки се от принципа „Ние градим бъдещето“, осъзнавайки значимостта на добрата професионална квалификация за развитието и утвърждаването на всяка една личност, фирма и бранш!“, се казва в поздравлението.

За  честването на годишнината бяха поканени много гости, сред които  областният управител Ралица Добрева, кметът на Община Плевен Георг Спартански, директори на регионални служби по заетостта, директори на Дирекции „Бюро по труда“ на местно ниво, представители на партньорски организации, фирми и приятели . За празника в Плевен пристигна специално първият директор на клона Екард Бернхайден.

Българо-германският център за професионално обучение - клон Плевен е открит официално на 23 октомври 1996 г. През последните 20 години в професионалните курсове в центъра са участвали 17 315 души от  цялата страна, от които 9 567 безработни и 7748 служители на фирми и лица, повишили квалификацията си.

 

 

 

.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама