Бившата школа за запасни офицери в Плевен няма да става център за бежанци

13:36, 29 окт 16 / Политика 25 1607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма нищо вярно в появилите се в публичното пространство твърдения, че сгради на бившата Школа за запасни офицери "Христо Ботев" в Плевен се оглеждат от държавни институции за изграждането на бежански център.Това се казва в изявление на председателя на общинския съвет Мартин Митев, в отговор на твърденията на депутата от БСП Васил Антонов по време на парламентарния контрол в петък.

 

Антонов директно попита министъра на отбраната Николай Ненчев каква част от сградния фонд и съоръженията на бившата Школа за запасни офицери се използва към този момент и какви са намеренията на министерството на отбраната по отношение на бъдещото разпореждане с неизползваните имоти.

 

После заяви, че има информация, че Агенцията за бежанците от близо месец извършват проверка в бившата Школа за запасни офицери в Плевен.

 

В Община Плевен няма депозирани заявления от мигранти, които да искат да им предоставим убежище, няма и намерения от страна на държавата за такива стъпки, твърди в изаявлението си Мартин Митев.

 

По време на редовната сесия на общинския съвет в четвъртък в отговор на питане от съветник и кметът Георг Спартански отрече община Плевен да има намерението да приема мигранти.

 

Нито една държавна институция - нито министерство, нито Министерски съвет, нито агенция, са се обръщали към местната управа на Плевен за информация и разговори по темата, .добави областният управител.Като човек и публична личност не мога да приема подобни предизборни заигравания със страховете на плевенчани, каза още Митев.

По-пано днес и депутатът от Плевен Владислав Николов отрече твърденията на Антонов. Той излезе с позиция по темата пред медиите, като нарече думите на депутата от БСП "откровена лъжа". 

"Това е поредното грубо заиграване със страховете на жителите на Плевен и Плевенска област.

След като не успяха от БСП да нагнетят напрежение в Телиш, те решиха да се насочат към големия град и нагло и безпардонно да спекулират с най-милото – сигурността и спокойствието на гражданите", се казва още в изявлението на Владислав Николов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама