Богат културен афиш за Деня на народните будители в Плевен

07:23, 31 окт 16 / Култура 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Богат културен афиш, посветен на Деня на будителите, предвижда Община Плевен през следващата седмица.  Програмата включва концерти, изложби, награди  и представянето на книга.

Тази вечер в 18 часа ще се проведе концерт на общинския хор „Гена Димитрова” в зала „Катя Попова”. Входът е свободен.

Денят на народните будители 1 ноември ще бъде почтен от 11 часа пред паметника на Иван Вазов до едноименното плевенско училище. Същия ден от 15,30 часа в Ххудожествената галерия " Колекция Светлин Русев" ще се проведе връчването на годишните литературни награди на името на писателката и журналистката Рена Попова. 

От 16,30 часа в Регионален исторически музей – Плевен ще бъде открита изложбата „Нестор Марков и учебниците от 19 в.” и ще бъде представена книгата „Нестор Марков /1836 – 1916/”.

От 18 часа в Художествена галерия  "Илия Бешков" ще бъде открита изложба на Арт школа „Колорит” с ръководител Майя Ананиева.

Своята последна книга „Хроника на едно председателство“ ще представи председателят на Съюза на писателите в Плевен Стефан Моллов на 2 ноември, сряда, от 16.30ч. в Художествена галерия „Колекция Светлин Русев“. Организатор е Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и читалище „Пробуда 1990″ – Плевен.

От 16,30 часа отново на 2 ноември ще  бъде открита обща изложба на групата на плевенските художници и връчена наградата „Св. Пимен Зограф”. Мястото е Арт център – Плевен.

Финалът на поредицата от културни събития в Плевен ще бъде поставен с концерт за приятели с участието на Боряна Бешева, Розен Делев и Олена Савка. В програмата са включени класически произведения. Музикалната среща ще се проведе на 4 ноември, петък, от 17.00ч. в Художествена галерия „Колекция Светлин Русев“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама