Медицинският университет в Плевен връчва дипломите на 167 бакалаври

10:02, 31 окт 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 90 дипломанти със среден успех на випуск 2016 Много добър 4.98 от специалностите „Рентгенов лаборант“,  „Медицински лаборант“,  „Социални дейности“ , и „Помощник-фармацевт“ ще получат дипломите си на официална церемония на Медицинския университет в Плевен днес. Тя ще се проведе в зала „Магнум“  на висшето училище.

Броят на отличниците е общо 21, които ще бъдат удостоени с плакети и материални награди.

На тържеството Факултет „Здравни грижи“  ще изпрати също своя осми пореден випуск от  77 млади бакалаври. От тях 52 са медицинските сестри, със среден успех Много добър 4.56. С най-висок успех Отличен 5.80 от медицинските сестри се дипломира Теодора Руменова Дакова.

Трима са мъжете, които ще упражняват професията на медицинска сестра, които се нареждат също сред отличниците, като с най-висок успех е Петър Красимиров Караджов. От випуска 25 са дипломираните акушерки, със среден успех Много добър 4.56. Отличник на випуска е акушерката Дафина Руменова Борисова с Отличен 5.83.

Празникът на висшето училище ще продължи по-късно днес в зала „Амброаз Паре“ с официална церемония, на която ще бъдат връчени плакети на 36  преподаватели,  израснали академично, т.е.придобили са нови академични степени и са заели нови академични длъжности.

Вече шест години въз основа на Закона за развитие на академичния състав в Р България в Медицинския университет в Плевен успешно се провеждат процедури за развитие на преподавателските кадри.

Чрез тях, от една страна, висшето училище стимулира развитието на собствения си академичен състав, а от друга – привлича нови и надеждни кадри отвън. До момента във висшето училище общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 59; на придобилите научна степен „доктор на науките“ – 14; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 10; „доцент“ – 53 и „професор“ – 21. университета 36 преподаватели, израснали в академичното си развитие през посладната година

Поради факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен, с Решение на Академичния съвет датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на висшето училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама