390 са секционните избирателни комисии в Плевенска област

11:54, 03 ное 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 390 са сформираните на територията на Плевенска област секционни избирателни комисии /СИК/ за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум на 6 ноември, неделя. Това съобщиха днес пред журналисти председателят на Районната избирателна комисия Ярослав Димитров и секретарят Василка Митева.

В община Плевен секционните комисии са 162 , ще има и две подвижни избирателни секции за хора със затруднения в придвижването, три болнични и една в затвора. В община Червен бряг СИК са 39, като има и една подвижна. На територията на община Пордим СИК са 10, в община Левски – 30 и една подвижна, в община Кнежа – 17  и две подвижни.

В община Никопол сформираните СИК са 17, в община Долни Дъбник – 21, община Гулянци – 20  и една подвижна, в община Искър – 10  и една подвижна, в община Долна Митрополия – 33 и една подвижна,  Белене  16 , една подвижна и една в затвора.

Общо 107 граждани са поискали да гласуват с подвижна избирателна секция,  което налага тази година те да бъдат две, добави Ярослав Димитров.Той увери, че са осигурени маршрути за тяхното оптимално придвижване, така че да не се затруднява изборния процес.

Днес до 16 часа всички общини на територията на област Плевен трябва да получат необходимите им изборни книжа и бюлетини. От утре започва и разпределението по секционни избирателни комисии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама