Виктор Чучков гостува на плевенска сцена с юбилеен концерт

09:59, 04 ное 16 / Култура 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният наш композитор, пианист и педагог проф. Виктор Чучков заедно с Плевенската филхармония ще изнесе днес Юбилеен концерт в чест на 70-та си годишнина.  Концертът, наречен „Музикални вълшебства”  ще започне в 19 часа в зала "Катя Попова". В програмата ще прозвучат произведения от Падре Мартини, Клементи, Дакен, Моцарт, Лист, Чайковски, Брамс, Равел , П. Стайнов и авторски пиеси. Диригент ще е Деян Павлов.

Проф. Виктор Чучков е композитор и концертиращ пианист, роден на 25 февруари 1946 г. в Горна Оряховица. От малък изучава пиано, на 20 г. печели право на стипендия в Римската музикална академия „Санта Чечилия“. Завършва Националната музикална академия “Панчо Владигеров” в София. Има редица международни изяви и признания, получава многобройни престижни награди.

Свири в много европейски радио- и телевизионни станции. Професор е по камерна музика. Творбите му се изпълняват в над 16 страни на Европа, Азия и Латинска Америка. Лауреат е на международни и на национални конкурси. Два мандата е председател на Съюза на композиторите в България. Автор е на някои от най-обичаните детски песни, като например „Химн на сътворението“, „Дъга“ и др. Участва и в създаването на филма „Тилт“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама