Министър Ненчев: Стартират проекти за придобиване на нов изтребител и два многофункционални патрулни кораба

08:36, 05 ное 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартират проектите за придобиване на нов изтребител и два многофункционални патрулни кораба. Това заяви пред журналисти в Плевен министърът на отбраната Николай Ненчев, който посети Единния център за начална подготовка в сградата на бившата  Школа за запасни офицери в града. Той добави, че е изключително  доволен, че бюджетът за армията и въоръжените сили е увеличен. 

Ще бъдат търсени и  възможности за повишаване на заплатите на българските военнослужещи, съобщи още министърът,

 На журналистически въпрос за гласуването на военнослужещите, командировани на границата, министърът отговори, че въпросът е решен - тези, които ще гласуват, ще отидат на по-късен етап, а другите ще бъдат освободени да гласуват, след като пристигнат първите групи. Всички военнослужещи ще имат възможност да гласуват с изключение на тези, които са в Афганистан.

Заедно с министър Ненчев бе и известният наш състезател по спортна гимнастика от близкото минало Йордан Йовчев, който е цивилен служител в Центъра за елитен спорт към военното формирование 22 980. Той подчерта, че е важно хората да бъдат физически активни, като това особено важи за военнослужещите, които трябва да всяват респект.

По повод слуховете за настаняване на бежанци в сгради на бившата Школа за запасни офицери, министър Ненчев увери, че въпросът за настаняване на бежанци в Плевен никога не е бил обсъждан.

Той бе категоричен, че слуховете за настаняване на бежанци  са злоупотреба със страховете на хората. Не би следвало в тази изключително тежка ситуация на сигурност да злоупотребяваме с доверието и търпението на плевенчани, добави той.

Министър Ненчев сподели, че МО търси сътрудничество с ръководството на местната администрация как да използва необитаемите сгради в района на бившата Школа за запасни офицери.

И добави, че  в следващите месеци ще уведоми общините, на територията на които има такива обекти на МО, че те са с отпаднала необходимост и министерството може да им ги прехвърли безвъзмездно. Условията ще бъдат сградите да не се препродават, а да послужат на гражданите на съответната община.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама