РИК-Плевен отхвърли като неоснователни два сигнала за нарушения

18:36, 06 ное 16 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жалби е разгледала Районната избирателна комисия в Плевен до този момент. Плевенчанин се е оплакал, че е бил задължен да участва и в референдума.  Борис Кожухаров е подал сигнал, че секция в сградата на Драматичния театър в  Плевен, са го задължили да участва в референдума, като му е заявено, че не може да гласува само за президент.

След като се е запознала с жалбата РИК-Плевен  намира, че същата следва да бъде отхвърлена като неоснователна. Двама членове на Комисията са извършили проверка на начина на гласуване за президент и вицепрезидент и за национален референдум, при която е установено, че провеждането на гласуването е в съответствие с Изборния кодекс, методическите указания и решенията на ЦИК.

По-рано днес  Диана Ботева, упълномощен представител на Инициативен комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова е сигнализирала, че върху алея, която води до избирателните секции в ОУ „Климент Охридски” в ж.к. „Дружба”, има поставен агитационен знак с № 19, което е в нарушение на разписаното в Изборния кодекс. Към сигнала са предоставени и три броя снимки.

След направена на място проверка РИК-Плевен е разпоредил жалбата да бъде отхвърлена като неоснователна, тъй като според РИК материалите нямали агитационно съдържание.

Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама