Излъчиха победител в конкурса за директор на Регионалния исторически музей в Плевен

16:22, 08 ное 16 / Култура 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетчленна комисия с председател замeстник-кмета на община Плевен Стефан Милев и членове - представители и експерти от Министерство на културата, на БАРОК, директорите на РИМ - Велико Търново - Иван Църов, и на РИМ - Шумен - Даниел Руменов, проведе днес втория етап от конкурса за директор на Регионалния исторически музей в Плевен.

Явилият се единствен кандидат е изпълняващият длъжността директор на музея  Володя Попов.

 Вторият етап включваше защита на концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей – Плевен, за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

След попълване на оценъчни карти от членовете на комисията стана ясно, че кандидатът е постигнал резултат от общо 355 точки.

Володя Попов покрива предвидените от правилата за провеждане на конкурс 82% от максимално възможния окончателен резултат и удовлетворява изискванията за заемане на длъжността директор на РИМ - Плевен.

  На тази база комисията предлага на кмета на Община Плевен за длъжността директор на РИМ - Плевен, да назначи Володя Попов. Договорът със спечелилия конкурса кандидат ще бъде сключен за срок от 5 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама