Деканът на факултет "Фармация" в МУ-Плевен ще представи програмата си за управление

09:05, 10 ное 16 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният декан на Факултет „Фармация“ на Медицинския университет в Плевен проф. Тони Веков ще представи днес основните акценти в мандатната си програма за периода 2016 – 2020 година, съобщиха от пресцентъра на висшето училище. Проф. Веков ще очертае мисията, целите и  задачите които си поставя в основните направления на дейност – учебно-преподавателска, научно-изследователска, административна и обществена.

На 30 март 2016 г. Народното събрание взе окончателно решение за разкриване на Факултет по Фармация в структурата на Медицински университет – Плевен. На 12 септември в началото на новата академична 2016/2017 година факултетът по фармация  посрещна и първите си 30 студенти.

Факултетът по фармация има академичен състав от 59 преподаватели – 23 хабилитирани лица, доценти и професори и 26 нехабилитирани преподаватели. Те са разпределени в 5 катедри – „Химия и биохимия, физика и биофизика“, „Микробиология, вирусология и медицинска генетика“, „Фармакология и токсикология“, „Фармацевтична химия и фармакогнозия“ и „Технология на лекарствените форми и социална фармация“.

На 12 октомври 2016 г. се проведе Общо събрание, на което единодушно бе избран първия декан на факултета по фармация проф. Тони Веков с мандат 2016 – 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама