Община Червен бряг очаква одобрение по европейски проекти за над 23 млн. лева

14:37, 16 ное 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Червен бряг е разработила и внесла за одобрение проекти по европейски програми за над 23 млн. лева. Това съобщи пред медиите днес кметът инж. Данаил Вълов.

.Той добави, че общината е успяла  да реализира два проекта, с които да осигури работа на 100 млади хора до 29-годишна възраст. и да даде шанс за образование, квалификация и трудова заетост на още десетки младежи.

 Около 80 пенсионери от общината са включени в проект за дистанционен контрол и обслужване,

. Очаква одобрение внесения от общината втори социален проект за още 50 нуждаещи се стари хора. В инициативата "Топъл обяд" вече са обхвани 600 крайно бедни хора - 100 от тях са в Червен бряг, а останалите - в селата, каза още кметът.

До края на годината в общината  влизат в експлоатация две нови мощности, чрез които се разкриват над 300 работни места.

 Едната от тях е на машиностроителната компания„Палфингер“, където разширението в строително-монтажната част е почти завършено и до края на годината новите дейности ще бъдат въведени експлоатация.

 Второто разширение е на фирма „Калинел“, което се очаква също да приключи до края на 2016-а и да доведе след себе си 150-180 нови работни места.

Нови производствени мощности се монтират и в сградите на бившето предприятие „Текстилко. Новият инвеститор е фирма, специализирана в производството на памперси и импрегнирани одеала за медицински нужди. В предприятието вече  са започнали  работа около 20 човека. Очаква се през следващата година работните места те да станат около 80, добави инж. Вълов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама