Общинският съвет в Плевен ще разгледа нова наредба за финансиране на спортните клубове

15:46, 18 ное 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен ще бъде внесена за разглеждане на поредната сесия на Общинския съвет, насрочена за 24 ноември. Неин автор и вносител е общинският съветник Йордан Грижов.

Причините да бъде създадена тази наредба са дългогодишните спорове между спортните клубове и организации за начина на финансиране и разпределяне на средствата; поясни Грижов. 

Той добави, че са са необходими ясни правила за финансиране на всички спортни клубове в общината; което ще предотврати злоупотребите при разпределение на средствата.

Наредбата е структурирана в пет глави. В нея са  приложени образци на  таблици и формуляри, по които клубовете ще отчитат дейността си и ще кандидатстват за финансово подпомагане от общината.

Във втора глава са посочени условията, на които трябва да отговарят клубовете, за да могат да кандидатстват за финансово подпомагане. Те трябва да имат седалище и да развиват дейността си на територията на община Плевен, а състезателите на клуба, с изключение на националите, да водят тренировъчен процес на територията на община Плевен  и да са участвали в държавния спортен календар.

Друго изискване е да нямат задължения към общината или държавата, освен ако не е допуснато разсрочване; да са били регистрирани и да имат минимум 1 година състезателна дейност на територията на общината преди да кандидатстват за финансиране и др.

В глава трета и четвърта е описан редът за кандидатстване за индивидуалните и за колективните спортове. В пета глава са посочени санкциите, които ще бъдат налагани на клубовете, злоупотребили с отпуснатите средства или представили неверни документи при кандидатстването си. .

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама