Комисиите към общинския съвет в Плевен ще обсъдят важни промени в наредби

09:22, 21 ное 16 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес постоянните комисии към общинския съвет в Плевен се събират за заседания преди поредната сесия в четвъртък/24 ноември/ . Както "Топновини" писа, ще бъдат разгледани редица предложения, които се отнасят до приемане на нови и промени в действащи  общински наредби. Две от комисиите ще обсъждат и отчетите за третото тримесечие на годината на общински дружества.

На 21 ноември (понеделник) заседанието на постоянната комисия "законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията, с председател Дарин Ангелов заседава от 14,00 ч. в стая 70 на Община Плевен.

 Ще бъдат обсъдени предложенията за приемане  на две нови наредби – Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен и Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на Община Плевен. В дневния ред е включно и  предложение за определяне на нов срок на валидност на разрешителното за таксиметрови услуги  на територията на общината.

От 15,30 часа ще заседава постоянната комиия по устройство на територията, екология и земеделие, която  ще обсъди предложенията за промени в общинските наредби, както и проекти за подробни  устройствени планове.

Постояннната комисия „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч.

Част от дневния ред са предложения за промени в общински нормативни актове, предложение за прекратяване на наемен договор между Община Плевен и Спортен клуб по борба „Изобор”, като на клуба ще бъде предоставена  спортна зала за съвместно ползване от със спортен клуб по борба „Камен Лозанов”.

В заседателната зала от 17 часа ще заседава ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев. Дневният ред на комисията е от 5 точки. На предстоящото си заседание Комисията ще обсъди отчетите за третото тримесечие на годината на общинските дружества “Паркстрой” ЕООД, “Тибор” ЕАД, “Инжстрой” ЕООД, ”МЦРСМ” ЕООД, ”ДКЦ ІІІ –   Плевен” ЕООД, “ДКЦ ІІ  Плевен” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД и “Дентален център 1 Плевен” ЕООД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама