Регионално звено към РИОСВ-Плевен ще консултира по програмата LIFE

15:16, 21 ное 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест от регионалните инспекции по околна среда и води в страната- в Благоевград, Бургас, Монтана, Плевен, Пловдив и Русе ще предоставят консултации по програма LIFE на Европейският съюз (ЕС). Това съобщиха от РИОСВ в Плевен.

За по-лесен достъп на кандидатстващите по  програмата, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева е издала заповед за създаването на шест регионални звена за контакт. В тях вече се обучават служители, които ще бъдат компетентни да дават подробна информация на потенциалните бенефициенти и да оказват техническа помощ при кандидатстване.

Програмата LIFE на Европейската комисия финансира проекти, насочени към опазването на околната среда и действия по климата за периода 2014 – 2020 г. Финансовият ресурс, предвиден за реализиране на програмата е на стойност 3 456 655 000 евро. Програмата обхваща периода 1 януари 2014 година до 31 декември 2020 година.

С последната покана за предоставяне на проектни предложения през 2016 г., България кандидатства с 25 проекта на стойност над 48 млн. евро, от които 27 млн. евро е финансирането от страна на ЕС. Очаква през май 2017 г. да бъде обявена нова покана за проектни предложения.

През следващата година МОСВ ще организира множество информационни срещи с различни заинтересовани страни, както в МОСВ, така и в шестте регионални звена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама