Над 100 общински служители в Плевен се изследваха за диабет

12:12, 22 ное 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 111 служители на Община Плевен се възползваха днес от възможността да измерят кръвната си захар в рамките на инициативата, организирана от сдружение „Диабет” в.Плевен . Изследването се проведе по повод Световния ден на борба с диабета- 14 ноември.

„Показателите на повечето от изследвалите се са в нормата - между 4 и 6 ммол/л. Има и няколко единични случая на резултати над нормата, като на тези служители е препоръчано да се обърнат към личните си лекари и те от своя страна ще ги насочат към съответните специалисти“, коментира след приключване на инициативата Даниела Илиева - председател на сдружение „Диабет.

Тя сподели , че поради големия интерес към проявата от сдружението се надяват догодина да успеят да реализират подобни кампании и в други институции в Плевен.

„Трябва да знаем, че диабетът може да бъде предотвратен при много от хората, той може да бъде контролиран и така усложненията при това заболяване да бъдат избегнати. При правилно отношение и грижа хората с диабет могат да водят един напълно пълноценен живот“, казаха още от сдружението“.

По време на измерването на кръвната захар в общината бяха раздадени и информационни материали относно заболяването диабет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама