Учителите от Гимназията по механоелектротехника в Плевен продължават протеста си срещу директора

11:42, 24 ное 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учителите от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен продължават протеста си срещу  директора си  Цветан Киринов. Това става ясно от обръщение, публикувано от тях до всички регионални медии.

В него учителите съобщават, че на свое общо събрание проведено днес. колективът име взел единодушното решение: да премести половинчасовия мълчалив протест от сградата на РУО – Плевен пред централния вход на професионалната гимназия.

В своите искания протестиращите посочват, че се  надяват на синдикална и обществена подкрепа за отстраняване с дисциплинарно уволнение на  Цветан Киринов от длъжността "Директор".

Учителите настояват да бъдат взети адекватни мерки по отношение на бъдещо кандидатстване на Цветан Киринов за ръководни длъжности.

Както "Топновини" писа, от Професионалната гимназия по механоелектротехника твърдят, че Киринов отправял обиди и грозни епитети към подчинените си, а  ръководство му било съпроводено с непрестанни скандали.

.Временно изпълняващ длъжността в момента е единият от учителите на гимназията Росен Хаджиев.

Самият Киринов е в отпуск по болест . Учителите заявиха, че ще останат в стачна готовност до окончателното му уволнение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама