Общинският съвет в Плевен прие промени в наредбата за кафе-автоматите

16:33, 24 ное 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собствениците  на  автомати за кафе и за пакетирани закуски на територията на община Плевен ще могат да поставят съоръженията си без нотариално разрешително. Това стана ясно на днешната сесия на местния общински съвет след  гласуваните промени в  наредба№15  за поставяне на преместваеми съоръжения.

Според промените вече ще е достатъчно само писменото съгласие на собственика на търговския обект, пред който  ще бъдат поставени автоматите.

Промените бяха гласувани след решение на Административния съд, който прие за незаконосъобразно издаването на нотариално заверени съгласия на собствениците.

В сила остава правилото, че пред обектите - павилиони и спирки на градския транспорт, се позволява да се разполагат най-много до две машини и съоръжения. Забранява се разполагането на артикули извън обема на преместваемия обект.

Разрешение за поставяне на преместваем обект няма да бъде издаван, ако заявителят има финансови задължения за дължими такси и такива от гражданско правен характер към Община Плевен.

Във връзка с приетия Закон за културното наследство /ЗКН/ бе приета и промяна, според която върху територии и поземлени имоти с историческо значение и такива, попадащи под разпоредбите на Закона за културното наследство, преместваеми обекти и съоръжения се разполагат с изрично решение на Общинския съвет.

  

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама