В Плевен ще бъде открита нова високотехнологична болница за над 35 млн. лв.

14:28, 27 ное 16 25 2668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Плевен предстои да бъде открита новопостроената високотехнологичната МБАЛ „Сърце и мозък“. Болницата е оборудвано с най-модерната апаратура в Източна Европа. Това съобщиха от  Българския Кардиологичен институт . Инвестицията в изграждането и оборудването нанай-новото лечебно заведение в града е над 35 млн. лв..

Новопостроената МБАЛ е разположена на пет етажа върху имот от близо шест декара. В нея денонощно ще работят седем отделения, покриващи най-високото трето ниво на компетентност в съответствие с утвърдените медицински стандарти – кардиология (вкл. инвазивна кардиология), кардиохирургия, съдова хирургия, неврология, неврохирургия, рехабилитация,рРеанимация и интензивно лечение.

Капацитетът на лечебното заведение е 130 легла. Над 350 души – лекари и медицински специалисти, вече са назначени, а високотехнологичната болнична дейност ще се извършва в постоянно международно сътрудничество с водещите световни клиники и научни кардиологични дружества в Европа и Съединените щати.

МБАЛ „Сърце и мозък“ ще осигурява комплексно лечение на сърдечно-съдови и неврологични заболявания – инфаркти, инсулти, мозъчни тумори, съдови заболявания. Очаква се ултрамодерната болница да поуму обслужването на осем области в страната- Плевен, Враца, Видин, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама