В четири поредни дни плевенчани ще празнуват Освобождението на града

09:30, 01 дек 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В четири поредни с концерти и изложби Плевен ще отбележи 10 декември – Денят на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение. Началото е на 7 декември в сряда, от 17 часа, когато в зала "Катя Попова" ще се проведе традиционният Празник на възрожденската и патриотична песен. На следващия ден от 18 ч., ще бъде представен филмът „Памет“ - съвместна продукция на Дирекция "Военноисторически музеи – Плевен" и „местна телевизия“.

На 9 декември в Панорамата "Плевенска епопея"  ще бъде открита постерна изложба , посветена на 140 г. от рождението на един от най-авторитетните архитекти на 20 век. Пенчо Койчев, автор на мавзолея "Св. Геогри Победоносец"в Плевен и на други емблематични сгради в София, Пазарджик, Русе и др.

Празничният 10 декември също ще започне с постерна изложбапод мотото „Непознатият Плевен“. Откриването е от 9 ч. пред къщата-музей „Цар Освободител Александър II“.

Тържественият ритуал е от 11 ч. пред Мавзолея, а от 12 ч. в Драматичния театър „Иван Радоев“ ще започне празничен концерт с участието на актьори от плевенския театър, Общински хор „Гена Димитрова“, Общински духов оркестър, фолклорен ансамбъл „Мизия“, хор „Звъника“ и вокална група „Арлекино“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама