85 абсолвенти по медицина в Плевен бяха поздравени от кмета Георг Спартански

18:01, 02 дек 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С празнично шествие и поднасяне на цветя пред вечния огън на мавзолея „Св. Георги Победоносец” започна днес тържествената церемония на 85 абсолвенти от Випуск 2016 на Медицинския университет в Плевен.

 Средният успех на младите лекари от България, Македония, Молдова и Украйна е 5.20, двадесет и двама са отличниците. Първенец на випуска е д-р Йордан Христов, който завършва с пълно отличие.

Тези успехи са атестатът за потенциала на студентите и високото качество на обучение в Медицински университет – Плевен, каза в обръщението си кметът Георг Спартански, който беше сред гостите на събитието. Той пожела на младите лекари никога да не забравят Хипократовата клетва и да не позволят рутината да победи едни от най-важните качества на един медик – хуманността и всеотдайността към професията.

"Преди броени дни бях отличен като кмет на годината в категорията „Инвестиции в здравеопазването”. Ще повторя казаното тогава – тази награда не е моя, тя е на всички в тази зала, на всички в Плевен, които са се посветили на човешкото здраве, инвестират в него, използват най-върховите постижения не медицинската наука и технологии, каза още в приветствието си Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама