КЗК даде "зелена светлина" на ремонта на водната каскада в Плевен

11:00, 07 дек 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията излезе официално с определение за прекратяване на производството по жалбата на ДЗЗД „Ник – Плевен” срещу решението на Община Плевен за избор на изпълнител за ремонт на пешеходната зона и водната каскада. Това съобщи пресцентърът на общината.Производството е прекратено, тъй като от дружеството са оттеглили жалбата си, пише още в определението на КЗК.

Възложеният от общината ремонт е част от проекта  „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”. Процедурата е обособена в три позиции, като  в частта по обособена позиция № 2  са включени част от централната пешеходна зона и ландшафт – Водна каскада. 

Избраният след проведена обществена поръчка по реда на ЗОП изпълнител на ремонта на Водната каскада е дружеството „Интегрирани строителни системи” . Стойността на обекта е 2 461 202.75 лв. с ДДС.

Проектът включва хидроизолиране на стените и дъната на водните басейни на каскадата в центъра, рехабилитация на 370 от съществуващите струйници и доставка и монтаж на нови 378, нови над 200 подводни прожектора, както и ново ефектно осветление и озвучаване. В дейностите влиза и реконструкция на помпеното помещение.

Другите новости са в парковото осветление и обзавеждане, автоматизирана поливна система, предвижда се засаждането на нови видове дървета и храсти, както и реконструкцията на 3.5 дка тревни площи. Съществуващата настилка от керамични плочки ще бъде демонтирана и подменена изцяло с клинкерни и гранитни плочи.

Територията, предмет на проекта, обхваща водните и пешеходни пространства от централна градска част и е с площ 10 808.25 кв. м.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански коментира, че след оттеглянето на жалбата на дружеството няма пречка дейностите по ремонта на Водната каскада в Плевен да започнат от пролетта на следващата 2017 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама