Найден Зеленогорски: В рамките на този Парламент е нереалистично да има правителство

16:57, 07 дек 16 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои  заседание на Парламентарната група, за да излъчим човек, който да приеме и евентуално да върне мандата. Това каза в Плевен съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Той добави, че на този етап и в рамките на този Парламент е доста нереалистично да  има правителство. "Ние ще положим усилия, вчера започнахме разговори с ГЕРБ, ще ги продължим в момента, в който ни бъде връчен мандат. Мислим, че това усилие си заслужава, защото България е изправена пред огромни предизвикателства", каза още Зеленогорски.

По думите му едно безвремие от порядъка на 6 – 7 месеца с няколко правителства – предимно експертни, служебни, слаби правителства,  трудно биха могли да отговорят на една кризисна ситуация, каквато би могла да се случи заради мигрантите. .

Ако Реформаторският блок реализира мандата, даден от президента Росен Плевнелиев, политически лица няма да влизат в бъдещото правителство, подчерта Зеленогорски.

Според него, ако се тръгне към създаване на правителство в рамките на този парламент, политическите сили, които гарантират мнозинството, трябва да преценят кое е възможно – да има избори през юни или през септември и дали това няма да нанесе голяма вреда на председателството на България на ЕС.

Предстоящото председателство би  дало шансове на страната ни, да покаже колко сме значими, да привлечем ресурс, проекти, инвестиции в страната и да се създаде силно политическо лоби в Европа, каза още Зеленогорски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама