Помощното училище в Плевен въведе нов модел на училищната среда

14:26, 09 дек 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Децата със специални потребности от Помощното училище "П.Р. Славейков" в Плевен учат в модерно обзаведени кабинети и зали.  Това стана ясно на днешната информационна среща в зала "Плевен" , чийто акцент беше предствянето на училището и спечеленият от ръководството му проект„Подкрепа за равен достъп и личностно развитие” .на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”.

На срещата присъстваха  заместник-областният управител арх. Бойко Балтаков, представители на Министерството на образованието, РУО, директори на помощни училища от цялата страна, родители и деца със специални образователни потребности.

Дейността на помощното училище в Плевен е насочена към осигуряване на нов модел за организиране и функциониране на училищната среда за деца с умствена изостаналост, каза директорът на училището Милен Наков. Той  подчерта, че в училището са оборудвани специализирани кабинети- за сензорни игри и упражнения, за кинезитерапия и сензорномоторна гимнастика, тъмна сензорна стая, мека стая, библиотека на играчките, класна стая Монтесори среда, кабинети на арт терапевт, психолог, логопед и социален педагог. 

С децата работят квалифицирани специалисти, а нововъведенията срещат одобрението на родителите.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама