Учениците от НУ"Отец Паисий" в Плевен посветиха изложба на Освобождението на града

11:42, 10 дек 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят на признателността на Плевен към загиналите за неговото освобождение, бе тържествено отбелязан в НУ „Отец Паисий” с откриване на изложба от рисунки и постери и празнична литературно-музикална програма под мотото „Плевен падна! Вам поклон!”.

Тържеството бе открито от директора на училището г-н Иван Вълков, който припомни, че боевете за Плевен и неговата обсада са изиграли решаваша роля за Освобождението на България . Затова в града и околностите му има няколко музея и десетки паметници, увековечаващи подвига на руските, финландските и румънските воини. 

Акцентът в изложбата е представянето на интересни факти за паметниците и историческите забележителности, посветени на Освобождението на Плевен, чрез които историята да оживее със своите легендарни герои.

Празничната литературно-музикална програма започна с „Песен за България” в изпълнение на вокалната група „Мики Маус” при училището с ръководител Елка Пъшева. Облечени с тениски с лика на Васил Левски, четвъртокласници от клуб „Млади възрожденци” с ръководител Цветанка Ангелова рецитираха патриотични стихове в съчетание с презентация на фотоси и картини от военните действия.

Специален гост на тържеството бе Васил Копчев – почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” в Плевен, който подари книги за живота и делото на Апостола за училищната ученическа библиотека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама