Продължава да расте броят на болните от грип в Плевенско

13:29, 13 дек 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през  миналата седмица за Плевен е 99,35%00, срещу 75,26%00 за предходния период, съобщават от Регионалната здравна инспекция/РЗИ/. Според специалистите, нивото е с обичайните за сезона стойности.

През миналата седмица в здравната инспекция са регистрирани общо 32 заболявания, срещу 34 за предходната седмица. От групата на чревните инфекции са съобщени 3 случая, срещу 7 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 1 ентероколит в Плевен; 2 ротавирусни гастроентерита – по 1 в Плевен и Чeрвен бряг.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 28 случая, срещу 26 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 21 варицели – 12 в Плевен, 5 в Ясен, по 1 в Кнежа, Опанец, Подем, Буковлък; 4 скарлатини – 3 в Плевен и 1 в Долни Дъбник; 3 туберкулози – по 1 в Плевен, Дебово и Брест.

 От групата на половопредаваните инфекции е регистриран 1 случай на сифилис в Гривица, като за предходния период няма регистрирани случаи. От групата на паразитозите няма регистрирани случаи, както и за предходния период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама