Областни управители от Северозападен район обсъдиха учредяването на туристически център

15:31, 13 дек 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представител на Министерството на туризма е обсъдил на среща  на областните управители от  Северозападен регион  мерките за учредяването на Организация за управление на туристически район „Дунав“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Плевен. Срещата се е провела на 12 декември  във Видин под председателството на областния управител на Видин Момчил Станков, който е и председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за периода от 1 юли до 31 декември 2016 г

На заседанието са присъствали представители на министерства, областните управители на  Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.

След проведено гласуване за заместник - председател на Съвета за периода 01 януари до 30 юни 2017 г. е избран  Иван Грънчаров - кмет на община Луковит, област Ловеч.

На членовете на съвета е била представена и информация за развитието на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа  на Северозападна България, Родопите, Странджа-Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони.

Експерт от Министерството на труда и социалната политика е  представил информация за финансовите инструменти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“

Представители на управляващите органи на оперативните програми са информирали участниците за напредъка по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район към месец декември 2016 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама