Влади Въргала и Елен Колева играят в Плевен благотворително в подкрепа на Хитрино

17:42, 14 дек 16 / Култура 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектакълът „Едно на лице – две наопаки“ от Дарио Фо, постановка на Шуменския драматичен театър „Васил Друмев“ ще бъде представен в Плевен тази вечер от 19 ч.В главните роли са Владислав Карамфилов – Въргала, Елен Колева, Милен Димитров. 

Участват още Стефан Сотиров, Михаил Скуджов, Кольо Стайков, Марина Мозжухина, Валентин Ченков, Любен Попов и Валери Зарков. Приходите от представлението ще бъдат преведени по сметката на Българския червен кръст в подкрепа на пострадалите жители на село Хитрино.

Нобеловият лауреат за литература Дарио Фо е написал пиесата ,,Едно на лице – две наопаки“ в духа на най-ярките комедии, в много моменти стигаща до фарс. Спектакълът е краен, артистичен, фантасмагоричен, доближаващ се до “комедия дел арте”, но с драматичен привкус. 

На финала  добрият, честният герой се озовава в лудницата. Кажеш ли истината, вече си готов за там. Системата те прибира на „топло”.

На сцената това е разказано с чувство за хумор и ирония. Спектакълът е изпълнен с абсурдни ситуации, безкрайни перипетии, невероятни обрати, парадоксални ходове, вдъхновяващи музика, песни и сценография.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама