Общинският съвет Плевен ще заседава по 31 точки в последното си за тази година заседание

10:18, 21 дек 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По предварителен дневен ред от 31 предложения ще заседава утре Общинският съвет на Плевен, съобщава отдел"Връзки с обществеността". Сесията е от 09,00 ч. в сграда „Гена Димитрова“. Сред основните точки на последното за годината заседание са две предложения за закриване на учебни заведения в Плевен - на ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“, предложение за закриване на детската градина в с.Беглеж. Както "Топновини" писа, опасността да бъдат закрити две училища в града предизвика остра полемика и протести от учители и родители.

На сесията ще бъде разглезано и  предложението за изменение на Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на общината .Част от дневния ред са и две предложения за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове. Община Плевен.

По предложение на председателя на местния парламент Мартин Митев точка втора в предварителния дневен ред е обсъждане на решение, касаещо възнаграждението на общинските съветници. Предложението е за гласуване на санкции при отсъствие по неуважителни причини от заседание.

След като на сесията през ноември съветниците не успяха да приемат предложението за промени в Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Плевен и точката бе отложена, предложението влиза за ново разглеждане и на това заседание. Промените касаят режима на платено паркиране, реда за издаването на карти за паркиране, дейностите по таксуване и начините за платеното паркиране в обособените за това зони.

По същия начин стои въпросът и с проекта за Наредбата  за изграждане на елементите на техническата инфраструктура. На сесията през ноември предложението бе отложено и влиза за ново разглеждане на заседанието през декември. В предложения проект е уредено изпълнението на строителни или ремонтни работи, свързани с разкопаване на общински терени - улични и тротоарни настилки, зелени площи и др. .

За ново разглеждане влиза и предложението за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове. В случая съветниците предстои да разгледат две предложения- едното с вносител общинският съветник Йордан Грижов и второто с вносител кметът Георг Спартански. В проектите са посочени основните изисквания, ред и критерии за финансиране на спортните клубове на територията на общината.

Причини, които налагат приемането на такава наредба, са дългогодишни спорове между спортните клубове и организации за начина на финансиране и разпределението на средствата.

В дневния ред на декемврийската сесия са и две върнати решения. Първото е за прекратяване на наемен договор между Община Плевен и Спортен клуб по борба „Изобор“ и ново предоставяне на спортна зала за съвместно ползване от Спортен клуб по борба „Изобор“ и Спортен клуб по борба „Камен Лозанов“.

Решението е гласувано на сесията през ноември и върнато за ново обсъждане от кмета на Общината Георг Спартански.

Второто върнато решение е за приетите през ноември промени в Наредба №15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на общината. Решението е върнато за ново обсъждане от областния управител Ралица Добрева.

Съветниците ще разгледат предложение и за създаване на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори”. Община Плевен може да осъществява самостоятелна стопанска дейност чрез общински предприятия, създадени по реда на Закона за общинската собственост. В тази връзка предложението е сектор „Земеделие и гори“ да се преобразува в такова предприятие.

Местният парламент ще се произнесе и по искане за увеличаване щата на Общинския духов оркестър. Предложението е за 2 нови щатни бройки и е постъпило от Пламен Марков - диригент на оркестъра.

 

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама