В Плевен започват ремонти на обекти на градската среда за над 13,8 млн. лв.

15:16, 21 дек 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Плевен Георг Спартански е подписал договор по проект за над 13, 8 млн.лв., по който ще бъдат рехабилитирани  важни за Плевен инфраструктурни обекти. Средствата ще бъдат предоставени безвъзмездно по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“.

Общата продължителност за изпълнение на поректа е 30 месеца.

Той е част от одобрената Инвестиционна програма на Община Плевен и на политиката за устойчиво градско развитие. Предвидени са дейности по рехабилитация и реконструкция за физическо обновяване на градски обществени пространства за отдих- Градска градина и Водна каскада (на площад "Възраждан"е), площад „Стефан Стамболов“, улици, пешеходни мостове и за изграждане и реконструкция на детски и спортни площадки.

Целите на проекта са свързани с развитие на физическата и жизнена среда в града чрез повишаване на нейното естетическо и екологично качество, осигуряване на достъпна среда за лицата в неравностойно положение, намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени.

Чрез проекта се цели и осигуряването на благоприятна среда с условия за отдих, игра и спорт; подобряване състоянието на общинска пътната инфраструктура за осигуряване на по-добра мобилност и превенция на пътни инциденти.

Постигането на целите ще бъде важна предпоставка за задържане на младите хора в общината, подобряване на общото качество на живот на гражданите от всички възрасти, развитие на бизнеса, привличане на туристи и инвеститори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама