В Плевен беше създадено ново предприятие за управление на общинските земи и гори

16:09, 22 дек 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново общинско предприятие „Управление на общински земи и гори” ще започне да функционира от 01.01.2017 г. в Плевен. Решението  беше взето днес на редовната сесия на местния общинския съвет. Предложението беше внесено от кмета Георг Спартански.

По този начин досешаният сектор "Земеделие и гори" в общината ще функционира като общинско предприятие. В мотивите е записано, че общинските предприятия, като организационна форма за осъществяването на стопанска дейност, притежават някои предимства в сравнение с общинските търговски дружества.

Те се свързват с възможността за постигане на по-добра оперативност, ефективност, икономичност в работата, а оттам и повишаване на приходите в общинския бюджет чрез по-ефективно управление на собствеността, повишаване на качеството, разширяване на общинските услуги, подобряване на контролната дейност и др.

Средствата за издръжка на новосъздаденото предприятие, в размер на 560 000 лв,. се предвиждат в общинския бюджет за 2017 год. Със създаването на предприятието ще бъде възможно извършването на стопанска дейност, което от своя страна дава възможност да бъде затворен цикълът от добива на дървесината до достигането до крайния потребител – местното население.

Увеличаване на приходите може да дойде и от самостоятелното стопанисване на земеделските земи. С тези възможности, се очаква предприятието да генерира приход за 2017 г. в минимален размер на 1 507 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама