28 нови случая на варицела са регистрирани в Плевенско

16:23, 27 дек 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През миналата седмица в РЗИ – Плевен са регистрирани общо 46 заболявания, срещу 62 за предходната седмица, съобщават от здравната инспекция. От групата на чревните инфекции са съобщени 5 случая, срещу 4 за предходната седмица.

По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 2 ентероколита – по 1 в Тръстеник и Садовец; 3 ротавирусни гастроентерита – по 1 в Буковлък, Търнене и Петърница.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 40 нови случая, срещу 57 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 28 варицели – 21 в Плевен и 7 в Ясен; 12 скарлатини – 11 в Плевен и 1 в Долни Дъбник.

От групата на невроинфекциите няма регистрирани случаи, както и за предходния период. От групата на трансмисивните инфекции е регистриран 1 случай на лаймска болест в Червен бряг, като за предходния период няма регистрирани случаи.

От групата на половопредаваните инфекции няма регистрирани случаи, както и за предходния период. От групата на паразитозите няма регистрирани случаи, като за предходния период е регистриран 1 случай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама