Обществени съвети ще участват в управлението на професионалните гимназии в Плевен

19:03, 28 дек 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на областния управител на Плевен Ралица Добрева бе утвърдено представителство на работодателите в обществените съвети към професионалните гимназии и училищата, съобщи пресцентърът на областната управа.

На работни срещи с Регионалното управление на образованието, директорите на учебните заведения, представители на партньорите им в сферата на бизнеса и производството и на Национално представените работодателски организации за областта, бе постигнато оптимално съгласие, съобразно разпоредбите на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Целта на Обществения съвет, като новосформиран орган, e развитие на образователната институция и упражняване на граждански контрол върху  нейното управление.

Общественият съвет одобрява стратегията за развитие, участва в работата на педагогическия съвет при обсъждането на програмите за превенция при ранно напускане от училище, за предоставяне на рани възможности при предоставяне на обща и допълнителна подкрепа и при обсъждане избора на ученически униформи.

Предлага политики и  мерки за подобряване качеството на образователния процес, дава становища за разпределяне на бюджета по дейности и размер на капиталовите разходи, както и за отчета на изпълнението, съгласува училищния учебен план и участва в комисиите за атестиране на директорите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама