Николай Ненчев: Не съм очаквал в България да бъде толкова трудно да се отстоява евроатлантическата кауза

12:22, 29 дек 16 / Политика 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм очаквал да бъде толкова трудно в България да се отстоява евроатлантическата кауза. Това заяви в Плевен министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев. Той дойде в града по повод чстването на 117-годишнината от основаването на БЗНС в качеството си на председател на съюза.

"Направихме много - БЗНС не е само история, а настояще и бъдеще. БЗНС може да се използва като учебник по политология. Всеки, който се е свързал с тази организация, на първо място е разбрал, че ние във всеки конкретен случай сме поставяли интересите на България. В разговорите за съставяне на кабинет от БЗНС също сме разсъждавали по такъв начин - за интересите на България. каза още министър Ненчев.

Той добави, че всяка година се отбелязва създаването на БЗНС, като идеалите на учредителите му са валидни и в днешното време.

"Въз основа на тези морални ценности се опитваме да изграждане БЗНС и днес, като част от Реформаторския блок, от демократичната политическа система. Надявам се, че ще играем важна роля, имаме какво да покажем, какво да дадем.През годините за всеки казус съм намирал решение в 117-годишната история на БЗНС", добави Ненчев .

Той подчерта, че силата на БЗНС е неговата история и историята на хора като Стамболийски,  Янко Забунов,  Никола Петков,  д-р Г. М. Димитров.

Представители на БЗНС днес отбелязаха с тържествено събрание 117-ата годишнина на съюза в зала "Катя Попова" в града. На събранието присъстваха над 100 членове и симпатизанти. Гости бяха кметът Георг Спартански, организационният секретар Цветанка Андреева, земеделските дейци инж. Георги Каркъмов, Цветан Христов,  Балчо Балчев и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама