35-годишна, теглила пари от чужда дебитна карта, отива на съд

18:04, 03 яну 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Плевенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишна жена, неправомерно теглила пари от чужда дебитна карта. Обвинението срещу Геновева Б. е за това, че на 05.05.2016 г., в град Левски, област Плевен, използвала дебитна карта, без съгласието на титуляра и изтеглила сумата 350 лв.

Обвиняемата осигурявала прехраната си, като събирала билки и охлюви и получавала социални помощи за петте си деца. На 28.04.2016 г. Геновева Б. и синът й събирали охлюви в растителността по улиците на град Летница.

Около обяд, докато била пред къщата на пострадалата, обвиняемата извикала през оградата към двора, за да иска вода за пиене, но никой не отговорил. Тогава тя влязла в двора и през открехнат прозорец проникнала в къщата, където в една от стаите видяла малка чантичка. Проверила съдържанието й – дебитна карта и пин-код и ги взела, след което бързо излязла улицата.

На 05.05.2016 г. имала нужда от пари и изтеглила в град  Левски  сумата от 350 лв., след като помолила за съдействие непозната минувачка.

Геновева Б. е осъждана за престъпления против собствеността.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама