Плевенска област е готова за действия при екстремни зимни условия

12:01, 05 яну 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенска област има пълна готовност за навременна и адекватна реакция при екстремни зимни условия. Това заяви днес  областния управител Ралица Добрева, която се срещна  с отговорните за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората институции.

Кметовете на общините на територията на областта са прегледали общинските планове за защита на населението при бедствия и са предвидили действия при обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания.

 По линия на оперативните дежурни към Областния съвет са извършени контролни предупреждения към диспечерските пунктове на електроразпределителното дружество, ВиК и пътното поддържане за осигуряване на допълнителни екипи за отстраняване на евентуално възникнали аварии.

Областният управител и кметовете имат ангажимент за извършване на своевременен контрол за качественото изпълнение на дейностите, предвидени в сключените договори за зимно почистване на пътната мрежа.

Съвместно с РЗИ са предприети допълнителни мерки за повишена готовност за транспортиране на пациенти на хемодиализа, бременни жени и тежко болни  до болнични заведения в случаи на бедствени ситуации.

От областната управа призовават  гражданите да бъдат внимателни на пътя, да тръгват на път с пълни резервоари, с топли дрехи  и допълнително храна и вода.

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама