В Плевен бяха осветени бойните знамена на военните формирования

14:13, 06 яну 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествен ритуал по освещаване на бойните знамена на военните формирования по повод Богоявление /Йордановден/ се проведе днес пред параклиса мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане” в Плевен. Водосветът беше отслужен от свещеници от храм „Св. Николай”.

По стар български обичай на този ден Българската православна църква благославя армията и нейните бойни знамена и флагове.

В ритуала участваха почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 , Военно-въздушна учебна база „Георги Бенковски” - Долна Митрополия, представители на Дружество „Традиция” , и на военно-патриотичните съюзи.

Присъстваха кметът на Плевен Георг Спартански и ръководството на местната администрация, областният управител Ралица Добрева и заместникът й арх. Бойко Балтаков, председателят на общинския съвет Мартин Митев и общински съветници, командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.

 В словото си командирът на гарнизон Плевен полк. Николай Бешев припомни славната история на бойните знамена, подчертавайки, че българско бойно знаме никога не е пленявано. Тържественото отбелязване на празника е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама