Футболният "Спартак"/Плевен/ има ново треньорско ръководство

14:17, 07 яну 17 / Спорт 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболният "Спартак" /Плевен/ вече има ново треньорско ръководство. Два дни след назначението си 35-годишният наставник Александър Георгиев сформира екипа, с който ще води отбора. Ще му помагат легендарен български вратар – Николай Донев и бивш юноша на ЦСКА – Ивайло Василев, съобщава пресаташето на клуба Димитър Стефанов.

Голямото име в триото е треньорът на вратарите Николай Донев. Роденият на 15 декември 1957 година страж няма нужда от представяне. Той бе сред най-добрите родни вратари през 80-те и началото на 90-те години на миналия век, когато пазеше мрежите на "Локомотив" /София/, "Етър" /Велико Търново/, "Академик"/София/ и "Хебър" /Пазарджик/.

Изиграл е 328 мача в "А" група и 11 двубоя за националния отбор на България. Шампион на България с „железничарите“ /1978 г./, печели титлата и националната купа с екипа на „болярите“ /1991 г./, когато е избран за най-добър вратар на страната.

Като треньор работи за "Локомотив" /София/, "Етър" /Велико Търново/, "Славия" /София/, "Монтана", "Бананц" /Армения/ и "Металург" /."Донецк", Украйна/. От юли 2013 г. до 30 юни 2015 г. е помощник- треньор на Лудогорец /Разград/. В този период е два пъти шампион, по веднъж вдига националната купа и Суперкупата на България.

Ивайло Василев ще е първи помощник в "Спартак" на Александър Георгиев. Той е роден на 1 юли 1987 година. Юноша е на ЦСКА и като такъв е два пъти шампион на България.

Миодраг Йешич го взема в мъжкия тим на армейците. Бившият защитник е играл още за "Академик" /София/,"Белите орли" /Плевен/, "Спартак" /Варна/ и "Рилски спортист" /Самоков/.

Паралелно с това завършва НСА. Присъствал е на лекции на легендарния Франц Бекенбауер и на специалисти от "Реал" /Мадрид/ при посещенията им в България. На 25 години вече е част от треньорския колектив на столичния "Академик".

След това води отбори в школата на ДИТ /София/. До края на миналата година е треньор на юношите старша възраст на "Септември" /София/, които завършиха на пето място есенния полусезон на елитната група U19.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама