Над 260 пилоти са повишили квалификацията си в Учебна авиационна група "Георги Бенковски"

11:47, 10 яну 17 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 261 специализанти са  повишили професионалната си квалификация в Центъра на подготовка и обучение на Учебната авиационна група/УАГР/ "Георги Бенковски" в Долна Митрополия. Това стана ясно на церемонията за тържествено откриване на новата учебна 2017 година в базата.

В словото си вр.и.д. командир на УАГР – подполковник Ангел Николов направи равносметка на постигнатото през изминалата година и начерта задачите и перспективите за настоящата.

„Изминалата година бе динамична и често трудностите бяха ежедневие, но въпреки това с общи усилия успяхме да изпълним поставените задачи и да постигнем основните ни цели – подготовка на курсанти и летци-пилоти от всички категории, обучение на сержанти и войници за придобиване на военно-отчетна специалност и професионална квалификация, заяви подполковник Николов..

Той добави, че през месец април 2016 год. група от шестима млади пилоти  в курса за интензивна летателна подготовка са завършили пълната програма на обучение и са защитили класна специалност „летец – пилот 1-ви клас”

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама