Нова наредба регламентира финансирането на спортните клубове в Плевен

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

В срок до 31 януари заинтересуваните спортни клубове с детско-юношески школи /ДЮШ/ на територията на община Плевен  могат да поздават заявления си за финансово подпомагане. Изискването е част от новата Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен, приета от общинския съвет на заседанието през декември 2016 г. 

„След сериозна работа от страна на колегите в Постоянната комисия по “Младежки дейности, спорт и туризъм” от двата внесени проекта за тази наредба – на колегата Йордан Грижов и втория проект от кмета на община Плевен, от двата проекта бе взето най-доброто и те бяха обединени в един нормативен акт. Той бе предложен и приет на сесията само с някои дребни добавки. Очаквам да видим ефекта от тази наредба още през март и смятам, че с нея решаваме един дългогодишен спор между общината и спортните клубове.“, заяви във връзка с приетата нова наредба председателят на общинския съвет Мартин Митев.

Съгласно влязлата в сила Наредба №33,право на общинско финансово подпомагане имат спортни клубове със седалище и развиващи дейност на територията на община Плевен.  

В наредбата изрично е записано, че със средствата, отпускани от общината на плевенските спортни клубове, се финансират учебно – тренировъчната и спортно-състезателна дейност с ДЮШ, като за финансово подпомагане на посочените дейности могат да кандидатстват само спортни клубове.

Заявленията за подпомагане ще се подават ежегодно в срок до 31 януари до кмета на Общината. 

Коментари