Нова наредба регламентира финансирането на спортните клубове в Плевен

11:59, 10 яну 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В срок до 31 януари заинтересуваните спортни клубове с детско-юношески школи /ДЮШ/ на територията на община Плевен  могат да поздават заявления си за финансово подпомагане. Изискването е част от новата Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен, приета от общинския съвет на заседанието през декември 2016 г. 

„След сериозна работа от страна на колегите в Постоянната комисия по “Младежки дейности, спорт и туризъм” от двата внесени проекта за тази наредба – на колегата Йордан Грижов и втория проект от кмета на община Плевен, от двата проекта бе взето най-доброто и те бяха обединени в един нормативен акт. Той бе предложен и приет на сесията само с някои дребни добавки. Очаквам да видим ефекта от тази наредба още през март и смятам, че с нея решаваме един дългогодишен спор между общината и спортните клубове.“, заяви във връзка с приетата нова наредба председателят на общинския съвет Мартин Митев.

Съгласно влязлата в сила Наредба №33,право на общинско финансово подпомагане имат спортни клубове със седалище и развиващи дейност на територията на община Плевен.  

В наредбата изрично е записано, че със средствата, отпускани от общината на плевенските спортни клубове, се финансират учебно – тренировъчната и спортно-състезателна дейност с ДЮШ, като за финансово подпомагане на посочените дейности могат да кандидатстват само спортни клубове.

Заявленията за подпомагане ще се подават ежегодно в срок до 31 януари до кмета на Общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама