Румяна Бъчварова: До края на годината в МВР ще бъдат назначени 3000 нови служители

18:47, 10 яну 17 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща във връзка със стартирането на Националната специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност, проведе министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова с ръководството на ОД на МВР - Плевен.

„Дадохме основни указания за това, как да бъде организирана и къде да се сложат акцентите. Установихме, че има изключително добра предварителна подготовка на тази операция, която е направена от директора и ангажираните служители в Областната дирекция на полицията. Разпределени са задачите, и критериите показват, че по всяка една от линиите на работа са планирани мерки", каза министър Бъчварова.

Тя посочи, че Плевен е сред шестте области, по които ще се работи с приоритет на базата на анализите на конкретната ситуация и на проявите на битовата престъпност в областта.

„Установяваме, че при опита, който е натрупан, положителните практики са налице, дават резултат и очакваме те да бъдат надградени по време на предстоящата операция. Политиката на МВР през последната година е насочена към разширяване на полицейското присъствие, което означава допълнителен кадрови потенциал и техническо оборудване.

„ехнологиите се развиват и имаме възможност да направим първо по-добра организация на патрулната дейност, да се въведе видеонаблюдение там, където има възможност, както и да се назначат нови служители - сътрудник по охрана, които вече имат полицейски правомощия", каза още министър Бъчварова.,

Тя добави, че до края на годината в МВР ще бъдат назначени около 3000 нови служители. За ОД на МВР-Плевен те ще бъдат 25.

Директорът на ОД на МВР-Плевен старши комисар Красимир Начев обясни резултатите от направения анализ. Той посочи, че през изминалата 2016 г. е установено увеличаване на разкриваемостта на 48 %, което е с 10% повече от предходната 2015 г. При това е отчетено и понижение на престъпността с около 8-9 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама