АБВ-Плевен издигна кандидатурата на Румен Петков за председател

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Общинската организация на ПП АБВ в Плевен издигна кандидатурата на Румен Петков за председател, който предстои да бъде избран на предстоящия конгрес в неделя. Номинацията стана факт след продължителни дебати по повод оттеглянето от ръководството на АБВ на Георги Първанов и неговите заместници Румен Петков и Ивайло Калфин, съобщава пресцентърът на партията в Плевен.

„Промяната започва от нас“ ще е логото на конгреса, заяви пред областния актив на АБВ в Плевен Румен Петков. Той подчерта, че АБВ трябва да отговори на обществените нагласи за коренна промяна в политическата система и управлението на страната.

Румен Петков съобщи, че досега за лидер на АБВ в централата са постъпили предложения от страната за Константин Проданов – икономист, Марин Киров – юрист, Мариана Тодорова – народен представител и Владо Маринов – областен председател на партията в Пловдив.

Конгресът на ПП АБВ ще се проведе на 15 март от 11,00 часа в зала 1 на НДК в столицата. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията.

От Плевенска област на конгреса ще присъстват 50  делегати.

Коментари