АБВ-Плевен издигна кандидатурата на Румен Петков за председател

12:55, 11 яну 17 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската организация на ПП АБВ в Плевен издигна кандидатурата на Румен Петков за председател, който предстои да бъде избран на предстоящия конгрес в неделя. Номинацията стана факт след продължителни дебати по повод оттеглянето от ръководството на АБВ на Георги Първанов и неговите заместници Румен Петков и Ивайло Калфин, съобщава пресцентърът на партията в Плевен.

„Промяната започва от нас“ ще е логото на конгреса, заяви пред областния актив на АБВ в Плевен Румен Петков. Той подчерта, че АБВ трябва да отговори на обществените нагласи за коренна промяна в политическата система и управлението на страната.

Румен Петков съобщи, че досега за лидер на АБВ в централата са постъпили предложения от страната за Константин Проданов – икономист, Марин Киров – юрист, Мариана Тодорова – народен представител и Владо Маринов – областен председател на партията в Пловдив.

Конгресът на ПП АБВ ще се проведе на 15 март от 11,00 часа в зала 1 на НДК в столицата. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията.

От Плевенска област на конгреса ще присъстват 50  делегати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама